Kαρπουζοcheesecake: Συνταγή του Άκη

Το μενού σήμερα έχει καρπουζοcheesecake!

Δροσερό και φρουτένιο, είναι το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού!

Υλικά:

Για τη βάση μπισκότου

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. μπισκότα βρόμης

Για την κρέμα cheesecake

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για τη σάλτσα καρπουζιού

  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 300 γρ. καρπούζι, ώριμο, πολτοποιημένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά

Για τη σύνθεση

  • 400 γρ. καρπούζι, ώριμο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • φύλλα δυόσμου

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved