Kαρπουζοcheesecake: Συνταγή του Άκη
Το μενού σήμερα έχει καρπουζοcheesecake!
Δροσερό και φρουτένιο, είναι το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού!
Υλικά:
Για τη βάση μπισκότου
- 100 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. μπισκότα βρόμης
Για την κρέμα cheesecake
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη σάλτσα καρπουζιού
- 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 300 γρ. καρπούζι, ώριμο, πολτοποιημένο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά
Για τη σύνθεση
- 400 γρ. καρπούζι, ώριμο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com