Light μουσακάς με ψητά κι όχι τηγανητά λαχανικά
Συνταγή για ένα κλασικό καλοκαιρινό φαγητό.
Φτιάξτε το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό στην light του εκδοχή με ψητά λαχανικά και όχι τηγανητά!
Υλικά
Για τα λαχανικά
- 500 γρ. πατάτες
- 500 γρ. μελιτζάνες
- 350 γρ. κολοκυθάκια
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τον κιμά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 καρότα, τριμμένα
- 2 κολοκυθάκια, τριμμένα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κιλό κιμά κοτόπουλο
- 1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1/2 κ.γ. κανέλα, προαιρετικά
- 1/2 κ.γ. κύμινο, προαιρετικά
Για την μπεσαμέλ
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 λίτρο γάλα ελαφρύ
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. τυρί light, τριμμένο
- 2 αυγά, μεσαία
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com