Συνταγή για νόστιμες φαρφάλες με ντομάτα, λεμόνι και αρωματικά

Τα συγκεκριμένα ζυμαρικά, θα φαγωθούν στο λεπτό αφού έχουν υπέροχη γεύση και έναν απίστευτο συνδυασμό υλικών ενώ τα παιδιά θα τα λατρέψουν επιπλέον για το σχήμα τους.

Συνταγή για νόστιμες φαρφάλες με ντομάτα, λεμόνι και αρωματικά

Υλικά:
1 πακέτο φαρφάλες (500γρ)
5-6 ώριμες ντομάτες
Μισή χούφτα φρέσκο βασιλικό και μισή δυόσμο ή από μια κ.σ. ξερά
Ξύσμα από 2 λεμόνια
2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

Κόβουμε στη μέση τις ντομάτες, τις ξεσποριάζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Τις αφήνουμε σε ένα λεπτό σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά και να μείνει ένας πηχτός πολτός. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο βασιλικό και τον δυόσμο ή παίρνουμε τα ξερά και τα ανακατεύουμε με την ντομάτα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιών τα οποία έχουμε πλύνει πολύ καλά προηγουμένως, το τριμμένο σκόρδο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

Αφήνουμε την σάλτσα για 1-2 ωρες στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε με τα ζυμαρικά

Βράζουμε ένα πακέτο φαρφάλε, τις στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε κάτω από το τρεχούμενο κρύο νερό. Όταν κρυώσουν, τις ανακταεύουμε με την σάλτσα και τις σερβίρουμε.

Ταιριάζουν πολύ με τριμμένη παρμεζάνα, αλλά και με λευκά τυριά, όπως για παράδειγμα με ανθότυρο, φέτα, τριμμένο μανούρι.

Πηγή: Βαγγέλης Δρίσκας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved