Light burger με μπιφτέκι γαλοπούλας - Ζουμερό και πολύ νόστιμο

Το απόλυτο finger food που τρώγεται χωρίς τύψεις.

Δοκιμάστε να φτιάξετε μια πιο light εκδοχή του κλασικού burger με μπιφτέκι γαλοπούλας, σος γιαουρτιού και BBQ sauce!

Υλικά

Για τον κιμά

  • 1 κιλό κιμά γαλοπούλας, από στήθος
  • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. δυόσμο, αποξηραμένο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σος γιαουρτιού

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 6 ψωμάκια για burger, ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα
  • 6 φύλλα μαρουλιού
  • 6 κ.σ. σάλτσα BBQ, με λιγότερη ζάχαρη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved