Πεντανόστιμα κρεμμυδοπιτάκια με ξινομυζήθρα

Με τραγανό σπιτικό φύλλο και αρωματική γέμιση.

Αν ψάχνετε το απόλυτο ορεκτικό τότε αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσετε! Φτιάξτε τα πιο νόστιμα κρεμμυδοπιτάκια με ξινομυζήθρα και σπιτικό φύλλο!

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 10 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • 210 γρ. νερό

Για τη γέμιση

  • 3 κρεμμύδια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 200 γρ. ξινομυζήθρα
  • 40 γρ. ελαιόλαδο, και έξτρα 100 γρ. για το
  • πασπάλισμα
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα των φύλλων
  • 1 κ.σ. μάραθο, σε σπόρους
  • αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved