Εσείς πώς βράζετε τα ζυμαρικά σας; Ξέρετε πόσο νερό να βάλετε σε μια κατσαρόλα ή όχι; Τα σουρώνετε μόλις είναι έτοιμα; Και τι γίνεται με το κρύο νερό; Πρέπει να τα ξεπλένουμε-κρυώνουμε με κρύο νερό πριν τα ζεματίσουμε στην κατσαρόλα; Και τώρα που είπαμε «ζεματίσουμε» πρέπει να τα περάσουμε από ζεστό λάδι ή το λάδι μπορεί να είναι ωμό;
Όλες τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα τις δίνει ο Άκης Πετρετζίκης, μέσα από τις οδηγίες για το σωστό βράσιμο ζυμαρικών.
Έτσι λοιπόν για 500 γρ. ζυμαρικών χρειαζόμαστε 3 λίτρα νερό και 15 γρ. (1 κ.σ.) αλάτι.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε 3 λίτρα νερό και βράζουμε μέχρι να κοχλάσει.
- Προσθέτουμε 15 γρ. αλάτι.
- Περιμένουμε 2-3 δευτερόλεπτα και προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε δυνατή φωτιά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε συσκευασία.
Δείτε την υπόλοιπη διαδικασία στο Akispetretzikis.com