Αν αγαπάτε τις πίτες αλλά θέλετε κάτι διαφορετικό, τότε αυτή η μακαρονόπιτα είναι η συνταγή που ψάχνετε.Με χειροποίητο φύλλο και γέμιση από ζυμαρικά, μπέικον και μπρόκολο!
Υλικά
Για τη ζύμη
- 500 γρ. σκληρό αλεύρι
- 100 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του μπολ
- 20 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 10 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1½ κ.γ. αλάτι
- 210 γρ. νερό
Για τη γέμιση
- 150 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 40 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
- 40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 400 γρ. γάλα πλήρες
- 200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 250 γρ. μπρόκολο, βρασμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 4 αυγά, μεσαία
- 350 γρ. φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. σιμιγδάλι
- 150 γρ. ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com