Σπιτική brunch συνταγή για eggs Benedict με hollandaise αβοκάντο, αυγά ποσέ και ντοματοσαλάτα!
Υλικά
Για τα ψωμάκια
- 360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- αλάτι
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. γάλα πλήρες
- 50 γρ. ελαιόλαδο, + 2 κ.σ. για το ψήσιμο
- 200 γρ. καλαμποκάλευρο, για το πασπάλισμα
Για την ντοματοσαλάτα
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
- 1/2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Για την hollandaise αβοκάντο
- 1 αβοκάντο
- 60 γρ. νερό, κρύο από το ψυγείο
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα αυγά ποσέ
- 6 αυγά, μεσαία
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα βασιλικού
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com