Μεσογειακά αυγά Benedict με σπιτικά ψωμάκια

Νόστιμο brunch για όλη την οικογένεια.

Μεσογειακά αυγά Benedict με σπιτικά ψωμάκια

Σπιτική brunch συνταγή για eggs Benedict με hollandaise αβοκάντο, αυγά ποσέ και ντοματοσαλάτα!

Υλικά

Για τα ψωμάκια

  • 360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • αλάτι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. γάλα πλήρες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο, + 2 κ.σ. για το ψήσιμο
  • 200 γρ. καλαμποκάλευρο, για το πασπάλισμα

Για την ντοματοσαλάτα

  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • 1/2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την hollandaise αβοκάντο

  • 1 αβοκάντο
  • 60 γρ. νερό, κρύο από το ψυγείο
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τα αυγά ποσέ

  • 6 αυγά, μεσαία
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα βασιλικού
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved