Μπουγάτσα με αχλάδια - Τραγανή και τόσο νόστιμη

Πώς θα τη φτιάξετε.

Πρόκειται ίσως για ένα από τα πιο ταπεινά φρούτα του φθινοπώρου. Ο λόγος, φυσικά, για το αχλάδι το οποίο η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική βάζουν στο μάτι αυτή τη χρονιά και μας καλούν να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες χάρες του συγκαταλέγοντάς το ανάμεσα στις πιο hot τάσεις της εποχής.

Σήμερα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτή τη νόστιμη μπουγάτσα με υπέροχο φύλλο.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4 αχλάδια
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 20 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. ξηροί καρποί, χοντροκομμένους
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη, για το πασπάλισμα

Για την κρέμα

  • 3 κρόκους
  • 400 γρ. γάλα πλήρες
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. κόκκινο κρασί, γλυκό
  • 50 γρ. βούτυρο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved