Τραγανή πρασοκιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο
Πίτα με πλούσια γέμιση από μοσχαρίσιο κιμά και πράσα.
Δείτε πώς να φτιάξτε την πιο νόστιμη πρασοκιμαδόπιτα με σπιτικό χωριάτικο φύλλο και λαχταριστή γέμιση από μοσχαρίσιο κιμά και πράσα.
Υλικά
Για τη γέμιση
- 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 750 γρ. πράσα, καθαρισμένα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες, τριμμένες
- 250 γρ. φέτα
- 250 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 2 αυγά, μεσαία
- ½ κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη ζύμη
- 500 γρ. σκληρό αλεύρι
- 100 γρ. ελαιόλαδο, και επιπλέον 200 γρ. για τα φύλλα
- 20 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 10 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- 210 γρ. νερό
- 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα των φύλλων
- 40 γρ. κορν φλάουρ, για το άνοιγμα των φύλλων
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com