Δείτε πώς να φτιάξετε την απόλυτη στριφτή μανιταρόπιτα. Με σπιτικό χωριάτικο φύλλο και γέμιση από 2 είδη μανιταριών, πλιγούρι, φέτα και μυρωδικά!
Υλικά
Για τη γέμιση
- 400 γρ. μανιτάρια champignon
- 400 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
- 2 κρεμμύδια
- ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. πλιγούρι
- 2 ντομάτες, τριμμένες
- 250 γρ. φέτα
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 2 αυγά, μεσαία
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη ζύμη
- 420 γρ. σκληρό αλεύρι
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 15 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 5 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 175 γρ. νερό
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 150 γρ. ελαιόλαδο, για το πασπάλισμα των φύλλων και επιπλέον για το ταψί
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com