Μαρία-Λουίζα Βούρου: Φτιάξτε τη συνταγή της για πρωτεϊνούχα muffin πορτοκάλι
Muffin με πορτοκάλι, καρότο, βρόμη και τυρί cottage. Ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο και όχι μόνο.
Οι υγιεινές συνταγές της Μαρίας-Λουίζας Βούρου κάνουν θραύση και αυτή εδώ είναι μία από αυτές που έχουν αγαπήσει οι διαδικτυακές της φίλες. Υγιεινά muffin με καρότο, πορτοκάλι, βρόμη και τυρί cottage.
«Το σημερινό ταπεράκι αφιερωμένο στη back to school day και σε όλες τις μαμάδες που θέλουν κάτι εύκολο και υγιεινό για τα παιδάκια τους αλλά και για όλη την οικογένεια ✔️ Τα φτιάξαμε παρέα με Ιασονα και τα λάτρεψε !», έγραψε κάτω από το βίντεο που δείχνει τη διαδικασία παρασκευής τους.
Συνταγή για τα muffin της Μαρίας Λουίζας Βούρου
Υλικά:
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 κούπες αλεύρι βρόμης
- 1/2 κούπα νιφάδες βρόμης
- 1 κ.γ baking soda
- 1 κ.γ baking powder
- 1/2 φλυτζάνι πουρέ μήλου ( αγόρασα έτοιμο)
- 2 κ.σ τυρί κοτατζ
- 1 αυγό
- 1/2 φλυτζάνι ασπράδι αυγού
- κανέλα
- τζίντζερ
- ξύσμα από δυο πορτοκάλια
- χυμό από δυο πορτοκάλια
- 3 κ.σ μέλι
- 1/4 λάδι καρύδας
Πώς θα τα φτιάξετε:
- Σε ένα μπολ βάλτε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και ανακατέψτε.
- Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, τη βρόμη, το καρότο και το τυρί cottage.
- Ανακατέψτε καλά με έναν αβγοδάρτη και έπειτα προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά.
- Βουτυρώστε τα φορμάκια για muffin, μοιράστε το μείγμα και ψήστε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.
- Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα σκεύος που θα κλείνει αεροστεγώς.