Χορτόπιτα με μυζήθρα και τραγανή σπιτική ζύμη

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Χορτόπιτα με μυζήθρα και τραγανή σπιτική ζύμη

Αν αγαπάτε τις πίτες, τότε αυτή είναι μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε. Χορτόπιτα με σπιτικό φύλλο και πλούσια γέμιση από χόρτα, μυρωδικά και μυζήθρα.

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 10 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 210 γρ. νερό

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
  • 250 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα
  • 250 γρ. μυρώνια, καθαρισμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι μάραθο
  • 150 γρ. μυζήθρα, ξερή
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved