Αν αγαπάτε τις πίτες, τότε αυτή είναι μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε. Χορτόπιτα με σπιτικό φύλλο και πλούσια γέμιση από χόρτα, μυρωδικά και μυζήθρα.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 500 γρ. σκληρό αλεύρι
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 10 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- 210 γρ. νερό
Για τη γέμιση
- 500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
- 250 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα
- 250 γρ. μυρώνια, καθαρισμένα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ ματσάκι μάραθο
- 150 γρ. μυζήθρα, ξερή
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 150 γρ. ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com