Συνταγή για τα πιο αφράτα μπιφτέκια με νιφάδες βρώμης

Μαγειρέψτε σήμερα τα πιο νόστιμα και υγιεινά μπιφτέκια, χωρίς ψωμί και χωρίς αυγό. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με λαχανικά ή να το φτιάξετε ως μπέργκερ. 

Συνταγή για τα πιο αφράτα μπιφτέκια με νιφάδες βρώμης

Υλικά:
600γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος, περασμένος δύο φορές
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες στην πρέσα
50γραμ. νιφάδες βρώμης (Quaker), τριμμένες στο μπλέντερ
½ φλιτζάνι φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
100γραμ. γιαούρτι , 2%
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι τριμμένοι σπόροι κύμινου
Αλάτι και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50ml ελαιόλαδο
Ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη σόδα, το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, λιωμένο στην πρέσα, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τις νιφάδες βρώμης και το γιαούρτι. Ρίχνουμε επίσης αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, όσο μας αρέσει, και το κύμινο και ζυμώνουμε πολύ καλά και αρκετά, για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές-πρέπει να μην είναι σφιχτό - προσθέτουμε δύο κουταλιές το ελαιόλαδο και το μαζεύουμε σαν μια μπάλα.
Το βάζουμε μέσα σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ με σκέπασμα, το κλείνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και το λαδώνουμε ελαφρά.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον ανακατεύουμε. Λαδώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια, στο μέγεθος που μας αρέσει.
Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC, στον αέρα, για 20 περίπου λεπτά. Όταν ροδίσουν, όσο μας αρέσει, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τα ψήνουμε λίγο ακόμα.
Μπορούμε, επίσης, να τα ψήσουμε κάτω από καλά προθερμασμένο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν και τα γυρίζουμε μόνο μία φορά.

Πηγή: helengrblog.blogspot.ru

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved