Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με τις μαγειρικές σας ικανότητες, αυτή η κις λορέν με blue cheese και chutney αχλάδι, θα σας βοηθήσει να το κάνετε!
Υλικά
Για τη βάση
- 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα και το
- άνοιγμα της ζύμης
- 230 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό, μεσαίο
- 20 γρ. νερό
- 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για το chutney αχλάδι
- 500 γρ. αχλάδια, ώριμα
- 1 κρεμμύδι
- 170 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 125 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 στικ κανέλας
- ½ κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
Για τη γέμιση
- 200 γρ. blue cheese
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 2 αυγά, μεσαία
- 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. blue cheese
- 50 γρ. ρόδι, σε σπόρους
- 10 γρ. ρόκα, σε φύλλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com