Κις λορέν με blue cheese και chutney αχλάδι

 Φτιάξτε την τέλεια τάρτα με αχλάδι.

Κις λορέν με blue cheese και chutney αχλάδι

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με τις μαγειρικές σας ικανότητες, αυτή η κις λορέν με blue cheese και chutney αχλάδι, θα σας βοηθήσει να το κάνετε!

Υλικά

Για τη βάση

  • 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα και το
  • άνοιγμα της ζύμης
  • 230 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 20 γρ. νερό
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για το chutney αχλάδι

  • 500 γρ. αχλάδια, ώριμα
  • 1 κρεμμύδι
  • 170 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 125 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 στικ κανέλας
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. blue cheese
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. blue cheese
  • 50 γρ. ρόδι, σε σπόρους
  • 10 γρ. ρόκα, σε φύλλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved