Κις λορέν με blue cheese και chutney αχλάδι

 Φτιάξτε την τέλεια τάρτα με αχλάδι.

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με τις μαγειρικές σας ικανότητες, αυτή η κις λορέν με blue cheese και chutney αχλάδι, θα σας βοηθήσει να το κάνετε!

Υλικά

Για τη βάση

  • 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα και το
  • άνοιγμα της ζύμης
  • 230 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 20 γρ. νερό
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για το chutney αχλάδι

  • 500 γρ. αχλάδια, ώριμα
  • 1 κρεμμύδι
  • 170 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 125 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 στικ κανέλας
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. blue cheese
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. blue cheese
  • 50 γρ. ρόδι, σε σπόρους
  • 10 γρ. ρόκα, σε φύλλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved