Αυτή η galette με πολύχρωμα παντζάρια και κατσικίσιο τυρί είναι το ιδανικό ορεκτικό σε ένα επίσημο δείπνο και όχι μόνο.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 110 γρ. βούτυρο
- 190 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 35 γρ. σιμιγδάλι
- 60 γρ. νερό
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
Για τη γέμιση
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 1 κιλό παντζάρια, ωμά, πολύχρωμα (κίτρινα, ροζ και κόκκινα, χωρίς τα φύλλα)
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 κλ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
- 1 κρόκο, αυγού αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- φύλλα βασιλικού
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com