Galette με πολύχρωμα παντζάρια και κατσικίσιο τυρί

Η τέλεια συνταγή για να εντυπωσιάσετε.

Αυτή η galette με πολύχρωμα παντζάρια και κατσικίσιο τυρί είναι το ιδανικό ορεκτικό σε ένα επίσημο δείπνο και όχι μόνο.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 110 γρ. βούτυρο
  • 190 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 35 γρ. σιμιγδάλι
  • 60 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 1 κιλό παντζάρια, ωμά, πολύχρωμα (κίτρινα, ροζ και κόκκινα, χωρίς τα φύλλα)
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κλ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
  • 1 κρόκο, αυγού αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φύλλα βασιλικού
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved