Δοκιμάστε να ξεφύγετε από τα κλασικά κέικ φτιάχνοντας ένα πρωτότυπο, αφράτο και λαχταριστό κέικ με ελαιόλαδο και frosting γιαουρτιού!
Υλικά:
Για το κέικ
- 4 αυγά, μεσαία (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 βανιλίνες
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
- 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- βούτυρο, για τη φόρμα
Για το frosting γιαουρτιού
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 30 γρ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- φρούτα του δάσους
- μέλι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com