Αφράτο κέικ με ελαιόλαδο και frosting γιαουρτιού

Θα σας ενθουσιάσει η γεύση του.

Δοκιμάστε να ξεφύγετε από τα κλασικά κέικ φτιάχνοντας ένα πρωτότυπο, αφράτο και λαχταριστό κέικ με ελαιόλαδο και frosting γιαουρτιού!

Υλικά:

Για το κέικ

  • 4 αυγά, μεσαία (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 βανιλίνες
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
  • 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • βούτυρο, για τη φόρμα

Για το frosting γιαουρτιού

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 30 γρ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • φρούτα του δάσους
  • μέλι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved