Παραδοσιακή και ελληνική συνταγή για ζουμερό μοσχάρι γιουβέτσι στον φούρνο με κόκκινη σάλτσα και κριθαράκι!
Υλικά
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 1.200 γρ. μοσχάρι, μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους 1-2 εκ.
- 2 στικ κανέλα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 150 ml κόκκινο κρασί
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- αλάτι
- 250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο
Για το σερβίρισμα
- φέτα
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com