Γιουβέτσι μοσχάρι στον φούρνο

Μαμαδίστικη, αγαπημένη, συνταγή.

Παραδοσιακή και ελληνική συνταγή για ζουμερό μοσχάρι γιουβέτσι στον φούρνο με κόκκινη σάλτσα και κριθαράκι!

Υλικά

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
  • 1.200 γρ. μοσχάρι, μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους 1-2 εκ.
  • 2 στικ κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι
  • 250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο

Για το σερβίρισμα

  • φέτα
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved