Κυπριακές ταχινόπιτες με σπιτική ζύμη

Αφράτες και λαχταριστές.

Δείτε την παραδοσιακή συνταγή για κυπριακές ταχινόπιτες. Ακολουθήστε προσεκτικά όλα τα βήματα και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 100 γρ. νερό, χλιαρό
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
  • 5 γρ. αλάτι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. ηλιέλαιο, + έξτρα για το άλειμμα του μπολ και του ταψιού

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για το ζαχαρόνερο

  • 200 γρ. νερό
  • 150 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved