Κυπριακές ταχινόπιτες με σπιτική ζύμη
Αφράτες και λαχταριστές.
Δείτε την παραδοσιακή συνταγή για κυπριακές ταχινόπιτες. Ακολουθήστε προσεκτικά όλα τα βήματα και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!
Υλικά
Για τη ζύμη
- 100 γρ. νερό, χλιαρό
- 8 γρ. μαγιά ξηρή
- 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
- 5 γρ. αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 50 γρ. ηλιέλαιο, + έξτρα για το άλειμμα του μπολ και του ταψιού
Για τη γέμιση
- 350 γρ. ταχίνι
- 200 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
Για το ζαχαρόνερο
- 200 γρ. νερό
- 150 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com