Συνταγή για ιταλική φρεσκοψημένη τσιαπάτα
Αξίζει την αναμονή.
Δείτε πώς να φτιάξετε το αγαπημένο ιταλικό ψωμί. Ακολουθήστε τα βήματα ένα ένα και η επιτυχία είναι σίγουρη.
Υλικά
Για το προζύμι
- 200 γρ. νερό, χλιαρό (σε θερμοκρασία δωματίου)
- ⅛ κ.γ. μαγιά ξηρή
- 280 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
Για τη ζύμη
- 270 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, και έξτρα για τον πάγκο
- 210 γρ. νερό, και έξτρα 300 γρ. για το ταψί
- 4 γρ. μαγιά ξηρή
- 11 γρ. αλάτι
- ελαιόλαδο, για το μπολ
Για το σερβιρισμα
- μορταδέλα
- μοτσαρέλα, φρέσκια
- ελαιόλαδο
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com