Σειτάν: Πώς φτιάχνουμε «κρέας» από αλεύρι και νερό
Το βασικό συστατικό της παρασκευής του δεν είναι άλλο από τη γλουτένη.
Το σεϊτάν, γνωστό ως «κρέας σίτου» ή «κρέας γλουτένης», είναι μια βάση που αποτελείται από αλεύρι, νερό και μπαχαρικά. Με την κατάλληλη επεξεργασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε την plant based εκδοχή οποιουδήποτε «κρέατος» όπως μπριζόλες, nuggets κοτόπουλου, αλλαντικά κ.α.
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
- 650 γρ. νερό
- 1 κ.γ. κάρι
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com