Κις λορέν με σπανάκι και μανιτάρια
Συνταγή για την αγαπημένη γαλλική τάρτα με σπιτική ζύμη, σπανάκι και μανιτάρια.
Η διάσημη γαλλική τάρτα Quiche lorraine σε μια εκδοχή με γέμιση από σπανάκι και μανιτάρια. Με χειροποίητη τραγανή ζύμη και πλούσια κρεμώδη γέμιση!
Υλικά
Για τη βάση
- 230 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
- 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό, μεσαίο
- 20 γρ. νερό
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
- 250 γρ. μανιτάρια champignon
- 250 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. λάδι τρούφας, λευκής
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 2 αυγά, μεσαία
- 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com