Τάρτα μήλου με καραμέλα - Φθινοπωρινό γλυκάκι με σπιτική ζύμη

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Πρωτότυπη τάρτα μήλου σε σχήμα τριαντάφυλλο, με χειροποίητη ζύμη και καραμέλα. Η διαδικασία προειδοποιούμε ότι δεν είναι εύκολη, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 130 γρ. βούτυρο, + εξτρα για την ταρτιέρα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό, μεσαίο

Για την καραμέλα

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο

Για τη σύνθεση

  • 2 κόκκινα μήλα
  • 1 πράσινο μήλο
  • 30 γρ. σταφίδες, προαιρετικά
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 πρέζες κρυσταλλική ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό
  • φύλλα δυόσμου

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved