Τάρτα μήλου με καραμέλα - Φθινοπωρινό γλυκάκι με σπιτική ζύμη
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Πρωτότυπη τάρτα μήλου σε σχήμα τριαντάφυλλο, με χειροποίητη ζύμη και καραμέλα. Η διαδικασία προειδοποιούμε ότι δεν είναι εύκολη, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 130 γρ. βούτυρο, + εξτρα για την ταρτιέρα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό, μεσαίο
Για την καραμέλα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. βούτυρο
Για τη σύνθεση
- 2 κόκκινα μήλα
- 1 πράσινο μήλο
- 30 γρ. σταφίδες, προαιρετικά
- 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 2 πρέζες κρυσταλλική ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
- παγωτό
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com