Πάστα ποντικάκι - Πώς θα τη φτιάξετε μόνοι σας
Συνταγή για το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων.
Δείτε την παραδοσιακή συνταγή για τη διάσημη πάστα ποντικάκι. Με σιροπιασμένο παντεσπάνι, γέμιση από μους σοκολάτας με επικάλυψη σοκολατένιου γλάσου.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 5 αυγά, μεσαία
- 125 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 30 γρ. κακάο, +έξτρα για το ταψί
- 1 κ.γ. βούτυρο, για το ταψί
- 2 βανιλίνες
Για το σιρόπι
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- 30 γρ. κονιάκ
Για τη μους σοκολάτας
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 60 γρ. κρόκους, από 3 μεσαία αυγά
- 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 150 γρ. γάλα πλήρες
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη σύνθεση
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 60 γρ. γλυκόζη
- 250 γρ. σαντιγί
- 100 γρ. τρούφα σοκολάτας
- 150 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- 32 αμύγδαλα φιλέ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com