Πάστα ποντικάκι - Πώς θα τη φτιάξετε μόνοι σας

Συνταγή για το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων.

Πάστα ποντικάκι - Πώς θα τη φτιάξετε μόνοι σας

Δείτε την παραδοσιακή συνταγή για τη διάσημη πάστα ποντικάκι. Με σιροπιασμένο παντεσπάνι, γέμιση από μους σοκολάτας με επικάλυψη σοκολατένιου γλάσου.

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά, μεσαία
  • 125 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. κακάο, +έξτρα για το ταψί
  • 1 κ.γ. βούτυρο, για το ταψί
  • 2 βανιλίνες

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 30 γρ. κονιάκ

Για τη μους σοκολάτας

  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 60 γρ. κρόκους, από 3 μεσαία αυγά
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 γρ. γάλα πλήρες
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για τη σύνθεση

  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 60 γρ. γλυκόζη
  • 250 γρ. σαντιγί
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας
  • 150 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • 32 αμύγδαλα φιλέ

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved