Φτιάξτε την Γαλλική βελούδινη σούπα Vichyssoise με πράσο και πατάτα και απολαύστε την τα κρύα βράδια του φθινοπώρου.
Υλικά
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. πράσα, το λευκό μέρος
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. πατάτες
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 1300 γρ. ζωμό λαχανικών
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
- 150 γρ. μπέικον
- 2 πράσα
- 200 ml ηλιέλαιο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- πιπέρι
- ψωμί
- 1 κ.γ. κρέμα γάλακτος 35%
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com