Ζουμερό σνίτσελ αλά κρεμ με πατάτες τηγανητές
Αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό, ειδικά των παιδιών.
Φτιάξτε ένα λαχταριστό κυρίως πιάτο στο οποίο κανείς δε μπορεί να αντισταθεί. Τραγανό χοιρινό σνίτσελ, με κρεμώδη λευκή σάλτσα μανιταριών και πατάτες τηγανητές!
Υλικά
Για τη σάλτσα μανιταριών
- 350 γρ. μανιτάρια champignon
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 σκ. σκόρδο
- ½ κρεμμύδι
- 1 κ.σ. εστραγκόν, αποξηραμένο
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- αλάτι
Για το σνίτσελ
- 3 χοιρινά σνίτσελ, 500 γρ.
- 3 αυγά, μεσαία
- 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
- 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τις πατάτες
- 500 γρ. πατάτες, κατεψυγμένες
- ½ κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- αλάτι
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com