Κλασικό παραδοσιακό φαγητό με καταγωγή από τη Σμύρνη. Τα σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι και φρέσκο δυόσμο.
Υλικά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 250 γρ. κιμά χοιρινό
- 200 γρ. ψωμί για τοστ
- 100 ml γάλα πλήρες
- 1 αυγό
- αλάτι
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 πρέζα πιπέρι
- δυόσμο
- 20 ml ούζο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
- 50 ml σπορέλαιο, για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, μεσαίο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνης
- 250 ml νερό
- 1 κύβο κότας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1/2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 στικ κανέλα
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι
- δυόσμο, φρέσκο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com