Ζουμερά πικάντικα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη.

Ζουμερά πικάντικα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα

Κλασικό παραδοσιακό φαγητό με καταγωγή από τη Σμύρνη. Τα σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι και φρέσκο δυόσμο.

Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κιμά χοιρινό
  • 200 γρ. ψωμί για τοστ
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • δυόσμο
  • 20 ml ούζο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
  • 50 ml σπορέλαιο, για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, μεσαίο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 250 ml νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλα

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι μπασμάτι
  • δυόσμο, φρέσκο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved