Cheesecake με κολοκύθα - Εύκολο και γρήγορο γλυκό
Ιδανικό φθινοπωρινό cheesecake κολοκύθας.
Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα φθινοπωρινό ζεστό cheesecake με βάση από μπισκότα και καρύδια και αφράτη γέμιση από κολοκύθα, τυρί κρέμα και μπαχαρικά.
Υλικά
Για τη βάση
- 80 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 50 γρ. καρύδια
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 65 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση
- 750 γρ. τυρί κρέμα
- 90 γρ. καστανή ζάχαρη
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 400 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 3 αυγά, μέτρια
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 1/2 κ.γ. τζίντζερ
- 1 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Για την επικάλυψη
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, σε σαντιγί
- 1 κ.σ. κονιάκ
- κανέλα, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com