Συνταγή για την πιο ιδιαίτερη τάρτα με γέμιση από ρόδι και blueberries που θα λατρέψετε!
Υλικά
Για τη βάση
- 180 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα και το
- άνοιγμα της ζύμης
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό, μεσαίο
- 1 κ.σ. νερό, κρύο
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για την κρέμα
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 550 γρ. γάλα πλήρες
- 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. αλάτι
- 70 γρ. γρεναδίνη
- 150 γρ. μύρτιλα (blueberries)
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. ρόδι, σε σπόρους
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com