Στριφτή μανιταρόπιτα με σπιτικό χωριάτικο φύλλο

Μια διαφορετική στριφτή πίτα που αξίζει να δοκιμάσετε.

Δείτε πώς να φτιάξετε την απόλυτη στριφτή μανιταρόπιτα. Με σπιτικό χωριάτικο φύλλο και γέμιση από 2 είδη μανιταριών, πλιγούρι, φέτα και μυρωδικά!

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. μανιτάρια champignon
  • 400 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 κρεμμύδια
  • ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 250 γρ. φέτα
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 2 αυγά, μεσαία
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη ζύμη

  • 420 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 5 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 175 γρ. νερό

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 150 γρ. ελαιόλαδο, για το πασπάλισμα των φύλλων και επιπλέον για το ταψί

Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved