Κεφτεδάκια γιουβέτσι - Κλασική μαμαδίστικη συνταγή
Απλά πεντανόστιμο.
Φτιάξτε το γιουβέτσι με μοσχαρίσια κεφτεδάκια και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
- 2 κρεμμύδια
- 3 σκ. σκόρδο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 αυγό
- 100 γρ. ψωμί τριμμένο
- 1 κ.γ. κύμινο
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.σ. βασιλικό
- αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- 500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 στικ κανέλα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
- 1 λίτρο νερό
- πιπέρι
- 1 κ.σ. βασιλικό
Για το σερβίρισμα
- φύλλα βασιλικού
- 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com