Κεφτεδάκια γιουβέτσι - Κλασική μαμαδίστικη συνταγή

Απλά πεντανόστιμο.

Φτιάξτε το γιουβέτσι με μοσχαρίσια κεφτεδάκια και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. ψωμί τριμμένο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
  • 500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
  • 1 λίτρο νερό
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. βασιλικό

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα βασιλικού
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved