Πώς θα φτιάξετε τα τέλεια μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο, την κλασική και μαμαδίστικη συνταγή που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι!
Υλικά
Για τις πατάτες
- 1,5 κιλό πατάτες
- 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 σκ. σκόρδο
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 150 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα μπιφτέκια
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 500 γρ. κιμά χοιρινό
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό, μεσαίο
- 150 γρ. ψωμί, τριμμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- λεμόνι, σε φέτες
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com