Συνταγή για μαμαδίστικους λαχανοντολμάδες

Με απαλή λεμονάτη σάλτσα.

Δείτε τον τρόπο για να πετύχετε τους τέλειους λαχανοντολμάδες, το αγαπημένο ελληνικό μαμαδίστικο φαγητό.

Υλικά

Για τους λαχανοντολμάδες

  • 1 λάχανο, μεγάλα
  • αλάτι
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κλ. δεντρολίβανο
  • πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 70 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 700 γρ. νερό
  • 1 κύβο κότας
  • ξύσμα λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • φέτες λεμόνι
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved