Συνταγή για μαμαδίστικους λαχανοντολμάδες
Με απαλή λεμονάτη σάλτσα.
Δείτε τον τρόπο για να πετύχετε τους τέλειους λαχανοντολμάδες, το αγαπημένο ελληνικό μαμαδίστικο φαγητό.
Υλικά
Για τους λαχανοντολμάδες
- 1 λάχανο, μεγάλα
- αλάτι
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 200 γρ. ρύζι καρολίνα
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1/3 ματσάκι δυόσμο
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 3 κλ. δεντρολίβανο
- πιπέρι
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- 70 γρ. βούτυρο
- 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 700 γρ. νερό
- 1 κύβο κότας
- ξύσμα λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- φέτες λεμόνι
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com