Μια διαφορετική και λαχταριστή εκδοχή του αγαπημένου μας σιροπιαστού γλυκού. Προσθέστε κομματάκια σοκολάτας και θα έχετε το απόλυτο ραβανί.
Για το σιρόπι
- 1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη
- 900 γρ. νερό
- 1 στικ κανέλας
- 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μέλι
Για το ραβανί
- 170 γρ. κουβερτούρα 65%
- 8 αυγά, μεσαία (400 γρ.)
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 βανιλίνη
- 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για τη φόρμα
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό + έξτρα για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
- παγωτό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com