3 πανεύκολες συνταγές για χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

Όλοι τρελαίνονται με τα μπισκότα τα Χριστούγεννα. 

Χριστούγεννα: η εποχή που το σπίτι μυρίζει πορτοκάλι, κανέλα, βούτυρο και πασπαλίζεται με χρυσόσκονή και πολύχρωμη τρούφα. Οι μαμάδες είναι περιτριγυρισμένες από ζύμες, γλάσο, καραμελάκια και ό,τι άλλο χρειάζονται για να φτιάξουν νόστιμα μπισκότα με τα παιδιά τους. Είναι εκείνη η εποχή που οι αναμνήσεις βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Εκείνες οι στιγμές που τα παιδιά περνούν με τη μαμά (και τον μπαμπά) στην κουζίνα είναι ασύγκριτες.

Με αφορμή την ωραιότερη και πιο γιορτινή περίοδο του χρόνου σας δίνουμε 3 συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας και να διασκεδάσετε. Φτιάξτε αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, που αν μας ρωτάτε δεν απαιτούν και κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο στη ζαχαροπλαστική.

3 πανεύκολες χριστουγεννιάτικες συνταγές για μπισκότα

1. Χριστουγεννιάτικα στεφάνια με δημητριακά

Αυτά τα πολύχρψμα στεφάνια θα τα φτιάξετε με νιφάδες καλαμποκιού και λιωμένα marshmallows που θα βάψετε με πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και κόκκινα καραμελάκια. Μπορείτε να φτιάξετε είτε ένα μεγάλο στεφάνι, είτε πολλά μικρά.

Υλικά:

  • ½ κούπα βούτυρο
  • 30 μεγάλα λευκά marshmallows
  • 1 ½ κ.τ.γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • 4 κούπες νιφάδες καλαμποκιού
  • ροζ, κίτρινα και κόκκινα καραμελάκια

Πώς θα τα φτιάξετε:

  1. Απλώστε σε ένα ταψί ή έναν μεγάλο δίσκο λαδόκολλα.
  2. Λιώστε σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι τα marshmallows. Ανακατεύετε συνεχώς με μια κουτάλα σιλικόνης.
  3. Βγάλτε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και ρίξτε μέσα τα δημητριακά και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατέψτε καλά.
  4. Βάλτε σε μια κατσαρόλα καυτό νερό και από πάνω (σαν μπεν μαρί) τοποθετήστε την κατσαρόλα με τα δημητριακά. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρηθεί ζεστό μέχρι να φτιάξετε τα στεφάνια σας.
  5. Με γρήγορες κινήσεις, βγάλτε με ένα κουτάλι υλικό και με το χέρι σας φτιάξτε στεφανάκια.
  6. Τοποθετήστε τα καραμελάκια και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για όλα τα στεφανάκια.
  7. Αφήστε τα να μείνουν σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να στεθεροποιηθούν και αποθηκεύστε τα σε ένα δοχείο με αεροστεγές καπάκι.

2. Μπισκότα με «λιωμένο χιονάνθρωπο»

Σίγουρα τα έχετε δει σε πολλές φωτογραφίες στο διαδίκτυο και να που ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε και εσείς. Τι το ωραίο έχουν; Είναι γιορτινοί, χαρούμενοι, λιωμένοι και νόστιμοι.

Υλικά για το royal icing:

  • 4 ασπράδια αβγών (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 8 κουταλιές της σούπας παστεριωμένο πόσιμο ασπράδι)
  • 8 κούπες ζάχαρη άχνη (μπορεί να χρειαστεί και λίγη παραπάνω)
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού

Για τη διακόσμηση μπισκότων:

  • 24 cookies της επιλογής σας (μπορείτε είτε να τα φτιάξετε, είτε να τα αγοράσετε)
  • 24 μεγάλα marshmallows
  • πορτοκαλί και μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής (αν δεν έχετε μαύρο χρώμα χρησιμοποιήστε λιωμένη κουβερτούρα)
  • βρώσιμους μαρκαδόρους

Πώς θα τα φτιάξετε:

  1. Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίξτε αργά τη ζάχαρη άχνη.
  3. Τέλος προσθέστε το λεμόνι.
  4. Μπορείτε να προσθέσετε τόση άχνη, όση για να το φέρετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα για τα γούστα σας (πηχτό ή υγρό).
  5. Αφού το γλάσο είναι έτοιμο μπορείτε να περάσετε στη διακόσμησή τους.
  6. Πάρτε τα μπισκότα και βάλτε επάνω τους γλάσο. Τοποθετήστε αμέσως ένα marshmallow.
  7. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για όλα τα μπισκότα.
  8. Μόλις σταθεροποιήθούν τα marshmallows επάνω στο γλάσο με μια οδοντογλυφίδα και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής σχεδιάστε μύτη, μάτια, κουμπιά και φιόγκο για παπιγιόν.
  9. Διαφορετικά αν έχετε βρώσιμους μαρκαδόρους, χρωματίστε τους χιονάνθρωπούς σας.
  10. Αφήστε τα να παγώσουν καλά και απολαύστε τα.

3. Μπισκότα κανέλας ταρανδάκια

Αυτά τα μπισκότα μπορείτε να τα φτιάξετε με 4 υλικά. Τα επιπλέον υλικά θα τα χρειαστείτε μόνο για τη διακόσμηση.

Υλικά:

  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 270 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.τ.σ. κανέλα σε σκόνη

Για τα ταρανδάκια θα χρειαστείτε:

  • κόκκινα καραμελάκια
  • πρέτζελ κρακεράκια

Πώς θα τα φτιάξετε:

  1. Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη.
  2. Φορέστε ένα γάντι και αρχίστε να ζυμώνετε με το χέρι.
  3. Προσθέστε την κανέλα και συνεχίστε το ζύμωμα.
  4. Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ζύμη που θα κολλάει ελαφρώς στο χέρι σας.
  5. Βάλτε τη ζύμη για 5 λεπτά στο ψυγείο.
  6. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάστε τα μπισκότα σας.
  7. Φτιάξτε μπαλάκια, πιέστε τα ελαφρώς και τοποθετήστε το κόκκινο καραμελάκι για μύτη και τα κρακεράκια για κέρατα.
  8. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved