Τουλουμπάκια με γέμιση από κρέμα πατισερί

Σιροπιαστά παραδοσιακά τουλουμπάκια.

Το τουλουμπάκι ή η τουλούμπα είναι ένα παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό που προέρχεται από την Τουρκία και την πρώην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Είναι ατομικές μπουκίτσες που φτιάχνονται από ζύμη που τηγανίζεται και στη συνέχεια σιροπιάζεται. Η τουλούμπα σημαίνει «αντλία» στα τουρκικά από την ιταλική λέξη tromba. Δείτε σε αυτήν τη συνταγή πώς μπορείτε να τα φτιάξετε γεμιστά με κρέμα πατισερί.

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. νερό
  • 600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
  • 1 στικ κανέλας
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 50 γρ. κονιάκ

Για τα τουλουμπάκια

  • 320 γρ. νερό
  • 10 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. σπορέλαιο
  • 250 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 1 βανιλίνη
  • ξύσμα λεμονιού
  • 5 αυγά, μεσαία
  • 600 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα + έξτρα για τη
  • λαδόκολλα

Για την κρέμα πατισερί

  • 3 κρόκους, από μεσαία αυγά
  • 140 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 500 γρ. γάλα πλήρες
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 βανιλίνη
  • 50 γρ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα, λιωμένη
  • φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved