Η αυθεντική συνταγή για πίτσα Ναπολιτάνα
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Η αυθεντική συνταγή της διάσημης πίτσας Ναπολιτάνα που πήρε το όνομα της από την ομώνυμη πόλη της ιταλίας, τη Νάπολη! Η ναπολιτάνα είναι μια σάλτσα ντομάτας με βασιλικό γι'αυτό και η πίτσα και τα ζυμαρικά που φτιάχνονται με αυτήν τη σάλτσα έχουν πάρει το όνομά της.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 375 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
- 250 γρ. νερό, κρύο
- 2 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. κοφτή μέλι
- 7 γρ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα ντομάτας
- 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 450 γρ. μοτσαρέλα, φρέσκια
- Για το σερβίρισμα
- φύλλα βασιλικού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com