Μια γρήγορη τάρτα με παντζάρια που θυμίζει τη γαλλική galette. Με εύκολη σπιτική ζύμη και γέμιση από παντζάρια, τυρί κρέμα και κατσικίσιο τυρί.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 190 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα
- 35 γρ. σιμιγδάλι
- 110 γρ. βούτυρο, ανάλατο
- 1-2 πρέζες αλάτι
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 60 γρ. νερό
Για τη γέμιση
- 500 γρ. παντζάρια, βρασμένα
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. κατσικίσιο τυρί, προαιρετικά
- 50 γρ. τυρί, τριμμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com