Γρήγορη τάρτα με παντζάρια
Με σπιτική ζύμη και πλούσια γέμιση παντζαριού.
Μια γρήγορη τάρτα με παντζάρια που θυμίζει τη γαλλική galette. Με εύκολη σπιτική ζύμη και γέμιση από παντζάρια, τυρί κρέμα και κατσικίσιο τυρί.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 190 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα
- 35 γρ. σιμιγδάλι
- 110 γρ. βούτυρο, ανάλατο
- 1-2 πρέζες αλάτι
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 60 γρ. νερό
Για τη γέμιση
- 500 γρ. παντζάρια, βρασμένα
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. κατσικίσιο τυρί, προαιρετικά
- 50 γρ. τυρί, τριμμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com