Συνταγή για το πιο εύκολο και ζουμερό τσίζκεϊκ

Ενα ελαφρύ γλυκό για κάθε περίσταση. Θα σας δώσει λίγη γεύση καλοκαιριού μέσα στο χειμώνα!

Συνταγή για το πιο εύκολο και ζουμερό τσίζκεϊκ

​Γλυκό για 8-10 άτομα

Υλικά
Για την βάση:
250 γρ. μπισκότα Digestive ή μιράντα
125 γρ. βούτυρο λιωμμένο

Για την κρέμα:
600 γρ. κρέμα τυρι
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Γιατ ην επικάλυψη:
Μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού

Διαδικασία

Για την βάση
Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Τοποθετούμε 1 δαχτυλίδι διαμ. 20 εκ. και ύψους 4 εκ. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ και προσθέτουμε τη κρέμα. Γεμίζουμε το δαχτυλίδι , ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια του τσιζκεικ μας με την μαρμελάδα. Απολαύστε!

πηγή: xs-recipes

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved