Συνταγή για το πιο εύκολο και ζουμερό τσίζκεϊκ

Ενα ελαφρύ γλυκό για κάθε περίσταση. Θα σας δώσει λίγη γεύση καλοκαιριού μέσα στο χειμώνα!

​Γλυκό για 8-10 άτομα

Υλικά
Για την βάση:
250 γρ. μπισκότα Digestive ή μιράντα
125 γρ. βούτυρο λιωμμένο

Για την κρέμα:
600 γρ. κρέμα τυρι
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Γιατ ην επικάλυψη:
Μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού

Διαδικασία

Για την βάση
Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Τοποθετούμε 1 δαχτυλίδι διαμ. 20 εκ. και ύψους 4 εκ. Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ και προσθέτουμε τη κρέμα. Γεμίζουμε το δαχτυλίδι , ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια του τσιζκεικ μας με την μαρμελάδα. Απολαύστε!

πηγή: xs-recipes

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved