Εύκολη αραμπιάτα - Φτιάξτε την μέσα σε 20 λεπτά

Με μπόλικο μπούκοβο και τσίλι.

Η γνωστή μακαρονάδα της Ιταλίας έχει πάρει το όνομά της από τη λέξη «arrabbiata» που στα ιταλικά σημαίνει «θυμωμένος», λόγω της έκφρασης που παίρνει το πρόσωπό μας όταν την τρώμε, καθώς είναι αρκετά καυτερή λόγω της πιπεριάς τσίλι ή του μπούκοβου που είναι ένα από τα βασικά υλικά της συνταγής!

Για τη συγκεκριμένη εκδοχή θα χρειαστείτε μόνο 5 λεπτά προετοιμασίας και ένα σκεύος!

Υλικά

  • 500 γρ. βίδες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κιλό νερό
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • παρμεζάνα, τριμμένη
  • μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved