Αυτή η αμυγδαλόπιτα είναι ένα σιροπιαστό γλυκό που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε μακαρόν και ραβανί.
Υλικά
- 300 γρ. αμύγδαλα, ωμά, χωρίς φλούδα
- 10 αυγά, μεσαία
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 2 πρέζες αλάτι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
- 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- βούτυρο, για το ταψί
Για το σιρόπι
- 1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
- 1 στικ κανέλας
- ½ λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- αμύγδαλα, ψημένα, ψιλοκομμένα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com