Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή - Παραδοσιακή και πεντανόστιμη

Το τέλειο γλυκό για τον καφέ σας.

 

Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή - Παραδοσιακή και πεντανόστιμη

Αυτή η αμυγδαλόπιτα είναι ένα σιροπιαστό γλυκό που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε μακαρόν και ραβανί.

Υλικά

  • 300 γρ. αμύγδαλα, ωμά, χωρίς φλούδα
  • 10 αυγά, μεσαία
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 2 πρέζες αλάτι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
  • 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • βούτυρο, για το ταψί

Για το σιρόπι

  • 1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • 1 στικ κανέλας
  • ½ λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • αμύγδαλα, ψημένα, ψιλοκομμένα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved