Ένα διαφορετικό αλμυρό κέικ σε σχήμα babka που θυμίζει σπανακόπιτα. Αφράτο και πεντανόστιμο.
Υλικά:
Για τη γέμιση
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- 500 γρ. σπανάκι
Για τη ζύμη
- 250 γρ. γάλα πλήρες
- 18 γρ. ξηρή μαγιά
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- αλάτι
- 75 γρ. βούτυρο, παγωμένο
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. φέτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com