Τι να μαγειρέψεις την Κυριακή; Μοσχαράκι λεμονάτο στη χύτρα ταχύτητας

Φτιάξτε το γρήγορα και γεμίστε τις κοιλίτσες της οικογένειας.

Μια εκδοχή για λεμονάτο μοσχαράκι που μαγειρεύεται στη χύτρα, εξοικονομώντας χρόνο. Συνοδέψτε το με τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες. Δεν το λέμε εμείς... Ο Άκης το λέει και εμείς ακολουθούμε κατά γράμμα τις συνταγές του. 😉

Συστατικά

Για το μοσχαράκι

  • 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 καρότα
  • 2 στικ σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 250 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. κύμινο, προαιρετικά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τις τηγανητές πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • αλάτι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • φύλλα ρίγανης

Δείτε την εκτέλεση στο AkisPetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved