Μακαρονάδα amatriciana: Η ελληνική εκδοχή της συνταγής
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Η Amatriciana είναι μια σάλτσα για ζυμαρικά, με guanciale, ένα ιταλικό αλλαντικό, πεκορίνο και ντομάτα. Το όνομα το πήρε από το Amatrice, ένα χωριό στην κεντρική Ιταλία. Σε αυτήν τη συνταγή δείτε πώς να φτιάξετε την ελληνική εκδοχή της με ζυμαρικά λιγκουίνι, σάλτσα ντομάτας και μπέικον.
Υλικά:
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 350 γρ. μπέικον, κομμάτι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κύβο κότας
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 700 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. κοφτό κρυσταλλική ζάχαρη
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com